BERK

Bli librin elektronik

Jetë Shkodrane

Jetë Shkodrane

€5.00
SKU: Jet___Shkodrane

Romani Jetë shkodrane (1965) është nji tablo unike e jetës së qytetit verior në kapërcyellin e shekujve XIX-XX. Stili dhe gjuha e Simonit, përshkrimet e detajuara dhe aftësia e depërtimit në psikologjinë e personazheve, na i përçojnë të freskëta edhe sot skenat e jetës së asaj kohe dhe rindërtojnë artistikisht klimën urbane të zanafillës së modernitetit tonë. Cuk (Lazër) Simoni lindi në Shkodër në vitin 1889 dhe vdiq në Tiranë në vitin 1968. U nda në shenjë për aktivitetin e tij patriotik para dhe pas shpalljes së Pavarsisë. Njihet gjithashtu si përkthyes i kryeveprës së shkrimtarit italian Carlo Collodi, Aventurat e Pinokut dhe si drejtues i së përkohshmes Cirka në vitet ’30. 

Dimension (L x W x H) 0 x 0 x 0
Weight 0

Preview

Image