BERK

Bli librin elektronik

Antologjia e poezisë bashkëkohore greke

Antologjia e poezisë bashkëkohore greke

€7.00
SKU: Antologjia_e_poezis___bashk__kohore_greke

ANTOLOGJIA E POEZISË BASHKËKOHORE GREKE i ofron lexuesit shqiptar një përzgjedhje të pashoqe të disa prej zërave më të pasur dhe më emocionues të kohës sonë. Poetët e përfshirë në të janë të rinj, shumica prej tyre nën dyzetë, por ata bartin me vete bagazhin e një tradite të pasur të poezisë greke, duke u bërë kështu pjesë e periudhës post-moderne të shkruar pas konsolidimit shtetëror të viteve ’70. Vëzhgimi i mprehtë e i thellë i këtyre poetëve të rinj, krahas disa prej patriarkëve të poezisë greke është i nevojshëm për këtë shekull të njëzetenjëtë, duke e çuar lexuesin në zemër të përvojës aktuale të jetuar. Kohët e fundit Greqia është bërë qendër e disa prej konflikteve më të pazgjidhshme të ditëve të sotme, me krizën ekonomike dhe atë të refugjatëve, duke çuar në fuqizim të idiomës poetike.

Dimension (L x W x H) 0 x 0 x 0
Weight 0

Preview

Image